Sünnet Lokması Yapan Firmalar

Sünnet Lokması Yapan Firmalar
 

Genel kapsamda sünnet lokması yapan firmalar, sünnet düğünlerinde misafirlerin en güzel şekilde ağırlanması için lokma dökerler. Osmanlı'dan günümüze uzanan pek çok düğün geleneği hala canlılığını koruyor. Bunlardan biri de sünnet düğünlerinde dağıtılan lokmalardır. Lokma un su kuru maya şeker ve tuz karışımı ile elde edilen hamurdan yapılır. Şeker limon suyu ve su şerbeti için lokmanın şerbeti için kullanılır. Yoğurulan lokma hamurunun kızartılması için sıvı yağ kullanılıyor. Lokma tuzlu ya da tatlı olarak istenilen şekilde misafirlere ikram edilebiliyor. Bu lokmalar gelişmiş lokma dökme makineleri ile dökülür ve misafirlere ikram edilir. 

Sünnet Lokması

Bilindiği gibi sünnet lokması yapan firmalar geleneklerimizin bir parçası olan lokma dökme işinde, usta aşçılar ile çalışır. Osmanlı döneminde yalnızca saray erbabı tarafından yenilen lokmalar şerbetli bir tatlı olarak bilinir ve son derece hafiftir.  İstanbul lokmadöktürme fiyatları hakkında detalı bilgi için sitemizi ziyaret edin. Geçmiş yıllarda lokma dökme işine Ev kadınları yaparken günümüzde mobil araçlar ile farklı şirketler tarafından kolay bir şekilde yapılabiliyor. Lokmalar mevlütlerde ve hayır olarak ikram edileceği gibi sünnet düğünlerinde de çok sık tercih ediliyor. Sünnet düğünlerinde davetlilerinize lokma ikram ederek geleneğimizi gerçekleştirmiş ve aynı zamanda hayır işi yapmış olursunuz. 

Sünnet Düğünü Lokması 

Sünnet düğününde dağıtılacak olan lokmanın yapılışı sünnet lokması yapan firmalar kapsamında oldukça basit ve kolaydır. Kısa zamanda çok fazla miktarda lokma elde edilebiliyor. Genel olarak lokma dağıtımı öncesinde firmaların getirmiş olduğu stantlar kurulur. Olan bu ısıtan içerisinde öncelikle yağ kızdırılır. Ardından kızgın yağda hamur kızartılır ve lokmalar dökülür. Kızaran sıcak bir şekilde sünnet düğününe gelen misafirlere ikram edilir. Genel olarak yemeklerden sonra yenilse de tatlıyı yiyen kişilere hiçbir şekilde rahatsızlık vermez. Lokma tatlısı oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı olduğu için herkes tarafından beğeniliyor. 

Yorumlar