Erken Müdahale Ortodonti

 

Erken Müdahale Ortodonti

Ortodontik tedavi 6 yaşından küçük çocuklardan 40-50 yaşlarındaki erişkinlere kadar yapılabilmektedir. Bu yaştaki çocuklarda ortodonti genellikle 'koruyucu' ortodonti olarak sınıflandırılır, çünkü oral pratisyenler çocuk daha olgunlaştıkça daha fazla sorundan kaçınırlar.

Genellikle profesyonel bir ortodontist, olgun bir dişe veya dişlere yer açmak için çocuğun dişlerinden bazılarını çıkarabilir veya bir şekilde 'sırt veya kemer' büyümesinin gerekli olduğunu seçebilir. Bu, şu anda yetişkin dişler için yeterli alana izin verecek kadar büyümeyeceği algılanırsa çeneyi geliştirmek için yapılabilir.

Öneriler, çocuğunuzu mümkün olan en kısa sürede size en yakın profesyonel bir ortodontiste götürmenizdir. Bu uzman daha sonra çocuğunuzun dişlerini ve çenesini inceleyebilecek ve olası tedavi için en iyi seçim konusunda size kaliteli rehberlik sunabilecektir.

Ortodonti Bursa Uzmanlarının Verdiği Bilgiye Göre Bu terapi, çok genç yaşta ortodontiyi veya belki de daha fazla dişin çıkması için bir süre beklemeyi içerebilir. Her halükarda, çocuk çok yaşlı olduğu için bu erken müdahale imkansız hale geldiğinde, kritik yaşa ulaşılmadan önce bu rehberliği aramak en iyisidir.

Bu yaştaki çocuklar için profesyonel olan bir ortodontist bulmalısınız, çünkü birçok kişi temel olarak tüm olgun dişler çıkana kadar tedaviyi ertelemenizi önerir. Bu her zaman en iyi seçim olmayabilir, çünkü büyümedeki kritik dönemler atlanmış olabilir ve tedaviye başlamak yararlı olabilir ve yetişkin dişlerin daha sonraki gelişimi ve sürmesi için çok daha iyi olabilir.


Yorumlar