Diş İmplantları Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Diş kaybetmek sadece rahatsız edici bir deneyim değil, birçok insan için kabus gibidir. Gülüşünüzü ve aynı zamanda özgüveninizi de etkiler. Türkiye’de diş implantları, doğal nedenler veya bir kaza nedeniyle dişlerinin birkaçını veya tamamını kaybeden hastalar için uygun bir seçenektir. Tek diş implantları, doğal göründükleri ve hissettikleri bir dişiniz eksikse, kendinize olan güveninizi yeniden kazanmanın mükemmel bir yoludur, bu nedenle hala orijinal dişinizin yerinde olmadığını fark etmeyeceksiniz.

Tüm doğal dişlerinizi kaybettiyseniz ve birkaç yıldır protez kayması ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, diş implantları da iyi bir seçenektir. Diş implantları, takma dişlerinizi stabilize etmeye yardımcı olur, böylece güvenle yemek yeme, konuşma ve gülümseme yeteneğinizi yeniden kazanabilirsiniz.

Diş implantları nasıl çalışır?

Dental implantlar, çene kemiğinizle doğrudan temas halinde cerrahi olarak yerleştirilen küçük, vida şekilli titanyum direklerdir. Diş implantları, kronlar, protezler veya köprüler gibi yedek dişleri destekleyen diş köklerinin gerçek yerine geçenleridir. İmplant sadece yeni dişleri yerinde tutmakla kalmaz, aynı zamanda çene kemiğinin bozulmasını da önler.

Diş İmplantları hakkında bilmeniz gerekenler
Dental implant işleminin başarı oranı oldukça yüksektir
Diş implantları, eksik dişin mükemmel klonudur, bu nedenle hastaya doğal görünür ve hissettirir.
Diş implantları sadece yemek yemeyi ve konuşmayı kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda gülümsemenizi ve güveninizi de geliştirir.
İmplantlar, eksik dişlerin kökünün yerini alır ve çene kemiği kütlesini ve yoğunluğunu kaybetme olasılığını ortadan kaldırır.
Diş implantları sadece eksik dişlerin yerini almakla kalmaz, aynı zamanda taktığınız diş protezini desteklemek ve sıkıca yerinde tutmak için çene kemiğinizde bir temel sağlayarak sağlıklı dişlerin korunmasına yardımcı olur.

· Diş İmplantlarınızın Bakımı İçin İpuçları

· Düzenli Fırçalama

· Bakteri üremesinin önlenmesini ve dişlerinizin diş çürümesi ve diğer ağız hastalıklarından korunmasını sağlamak için her gün en az iki kez dişlerinizi fırçalayın.

· Günlük Diş İpi Kullanımı

· Diş ipi, dişler ve implantlar arasındaki yiyecek artıklarını temizlemek için düzenli olarak kullanılmalıdır. Bu, zararlı bakterilerin büyümesini önler ve diş çürüğü ve diş eti hastalığının gelişimini kontrol eder.

· Düzenli Olarak Diş Hekimine Danışın

· Dental implantlarınız bir diş hekimi tarafından düzenli olarak kontrol edilmelidir. Düzenli diş muayeneleri, diş hekiminizin implantlarınızın nasıl geliştiğini bilmesini sağlar ve daha ciddi sorunlardan nasıl kaçınacağınız konusunda size rehberlik sağlar.

· Profesyonel Temizlik

· Düzenli aralıklarla profesyonel diş temizliği de diş ve diş eti sağlığı için gereklidir. İmplant yerleştirildikten sonraki ilk yıl boyunca dişlerinizin yılda 4 kez profesyonelce temizlendiğinden emin olun.

Kaynak ; https://dentaura.com.tr/



Yorumlar