Saç Yağlanmasını Önlemenin Yolları

 

Saç Yağlanmasını Önlemenin Yolları Nelerdir

Aşırı yağlı bir saç derisi rahatsız edici kaşıntıya ve cilt rahatsızlıklarına yol açabilir. Saç derisini tamamen yağdan arındırmak doğru bir çözüm değildir. Saçın yapısında bulunan doğal yağlarınız saçı korur ve sağlıklı bir saç derisi ve parlak saçlar için hayati önem taşır. Saçınıza zarar vermeden veya kafa derinizi tahriş etmeden yağlanmayı azaltmanın yollarını bulmamız gerekir.

Saç Yıkama Sürenizi Kısaltın

Bu mantık dışı görünebilir. Ancak saçınızı zaten günde bir kez yıkıyorsanız ve gün sonunda hala yağlıysanız, saçınızı yıkama sıklığınızı değiştirmelisiniz.

Aşırı yıkama, saç derinizi doğal yağlarından uzaklaştırabilir. Bu durum saçın daha fazla yağ üretmesine neden olabilir. Yağlı saça ek olarak kuru bir cilde veya kuru, kaşıntılı bir saç derisine sahip olma eğilimindeyseniz, ne sıklıkla yıkadığınızı yavaşça germek, saç derinizin yağ üretimini dengelemeye yardımcı olabilir.

Doğru Şampuan Seçimi

Saçınızı yanlış yıkayabilir ve yağlı bir saç derisine ve hasarlı saçlara sahip olabilirsiniz. Saçınız için doğru şampuanı seçtiğinizden emin olun. Yıkama esnasında saç derinize tırnaklarınızı geçirmekten uzak durun çünkü kafa derinizi tahriş etmek daha fazla yağ üretmesine neden olabilir. Saçınızın uzunluğuna değil, saç derinize, yağın olduğu yere odaklanın. Şampuanı doğrudan saçınızın uçlarına uygulamayın veya fırçalamayın. Bunun yerine, duruladıkça şampuanın uçlarından akmasına izin verin. 

Saç Kremi Kullanımına Dikkat Edin

Saç kremi saçınızın yağlı görünmesine ve yağların daha hızlı birikmesine neden olabilir. Saçınızın sadece uçlarını yumuşatın ve iyice duruladığınızdan emin olun.

Saç Fırçanızı Temizleyin

Kirli bir fırçanın yeni yıkanmış saçlarınıza değmesini istemezsiniz. Saç fırçanızı bir miktar şampuan veya yumuşak sabunla temizleyin. Aynı şekilde, fırçanızın yağ ve kirden uzak kalmasını sağlamaya çalışın.

Nazik Olun

Kafanızı yıkarken, fırçalarken, şekillendirirken veya kaşıyorken, ekstra nazik olmak önemlidir. Saç derinizi tahriş etmek aslında kafa derinizi aşırı uyarabilir ve yağ bezlerinizin daha da fazla yağ üretmesine neden olabilir.

Düzgün Durulayın

Saçınızdaki tüm şampuan ve saç kremini aldığınızdan emin olmak için fazladan bir veya iki dakika harcayın. Bu, saçınızın görünümü ve verdiği his konusunda büyük bir fark yaratabilir.


Elma Sirkesi İle Durulayın

Elma sirkesinin faydalarını listeleyin. Uygun şekilde seyreltildiğinde, elma sirkesi ile durulama, pH'ını dengelemeye ve elektriklenmeyi azaltmaya yardımcı olabilir .

Şapka veya Kask Taktıktan Sonra Yıkayın

Şapkalar, kasklar, eşarplar ve saç bantları yağları yayabilir ve ısıyı hapsedebilir. Hızlı bir yıkamayla şapka tüylerini ve yan etkilerini giderin. Veya bir sonraki yıkamanızın zamanlamasını uzatmak için kafa aksesuarları kullanın.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar