Dağınık Topuz Gelin Saçı



Dağınık topuz pek çok bayanın hayalindeki gelin saçı modelidir. Çünkü dağınık topuz hem doğal görünür hem de birçok gelinlik modeline uyum sağlar. Dağınık topuz farklı modellerde yapılabilir. Arkadan fönlü dağınık topuz, maşalı dalgalı topuz, su dalgasından yapılan dalgalı topuz ve ince tokalarla yapılan dalgalı topuz modelleri çok sık kullanılıyor. Süslü gelin tokaları ile ve gelin tacı ile topuz daha güzel hale getiriliyor. Tabi yapılan makyaj da dağınık topuzu ön planda tutmak için çok etkili oluyor. Hafif ve doğal renklerde yapılan makyaj topuzu daha ön planda tutuyor.

Dağınık topuz özellikle kır düğünlerinde daha fazla tercih edilen gelin saçı modelleri arasında yer alıyor. Çünkü kır düğünü salaş görünümleri kaldırabiliyorsan fakat salon düğünlerinde daha ağır Saç tasarımları yaptırmak ortama ayak uydurma açısından daha rahat oluyor. Bazen sadece fotoğraf çekimi için bile dağınık topuz yaptıran gelinler bulunuyor.

En Sık Tercih Edilen Dağınık Topuz Modelleri


Dağınık topuz modelleri arasında en çok tercih edilen su dalgasının şık bir topuz tokadı ile kulak arkasından toplandığı modelleridir. Uzun saçlı gelinler saçlarının ihtişamını ön planda tutmak için bu modeli sıklıkla tercih ediyor. Örgü saçlardan oluşan dağınık topuz modeller de gelin adayların tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Dağınık topuz modelinin tercih edilmesinde Saç rengi de oldukça önemli.

Sarı saç rengine örgü ve maşa dağınık topuz modelleri çok yakışırken koyu renkli saçlara enseden dağınık topuz ve fönlü dağınık topuz daha çok yakışıyor. Kişinin yüz şekli ve gelinliğin kesim noktaları ile saçların uzunluğu dağınık topuz modelini belirlemeye yardımcı oluyor. Yine de uzman bir saç kuaförü tarafından destek almak faydalı olacaktır.

Yorumlar