Bursa Kuaförlerinin Tavsiye Ettiği Saç Ekim Merkezi



Bursa Kuaförlerinin Tavsiye Ettiği Saç Ekim Merkezi

saç ekimi konusundaki gelişmesi saç ektirme yöntemlerini ve çeşitlerini de beraberinde getirdi. Günümüzde 4 farklı saç ekim yöntemi bulunmaktadır. Bunlar FUT, FUE, CHOİ ve DHI yöntemleridir.  Genel anlamıyla saç ekim uygulaması kişinin başının arka bölgesinde ensenin hemen üst kısmından alınan greft’ler dökülmenin yoğun olduğu açık alanlara ekilmektedir.  

Bu yöntemlere ek olarak lazer destekli yöntemlerde eklenmiştir.  Artık ağrısız,  acısız ve iğnesizde saç ekimi uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Özellikle lazerle desteklenen tedaviler saç ekimi işlemi yapıldıktan sonra saçların daha gür ve işlemin daha kısa sürede sonuçlanmasını sağlayan uygulamalardır.  Hangi yöntemin hastaya uygulanacağına hasta ve hekim birlikte karar vermektedir.  Ancak saç ekim işlemi uzman,  deneyimli hekimler tarafından yapılması kesinlikle tercih edilmelidir.

Traşsız Saç Ekimi Nedir?




Saç ekimi başlangıçta saç tıraş edilerek yapılmaktaydı. Şimdi ise hastanın tercihine bağlı olarak tıraşlı veya tıraşsız olarak yapılmaktadır.  Her geçen gün teknolojinin bu konudaki gelişmesi saç ekimi yöntemlerini de olumlu anlamda çeşitli hale getirmiştir.  Elbette tıraş edilmeden saç ekimini yaptırmak birçok kişinin tercihi durumundadır.  Ancak bu işlemin ve uygulamanın yapılabilmesi için saçın belli uzunlukta olması şartı aranırken aynı zamanda saç ekimi yapılacak olan alanın genişliği,  ne oranda dökülme olduğu ve greft alınacak donör bölgenin de durumu değerlendirilerek yapılan bir işlemdir.


En İyi Saç Ekim Merkezi



Öncelikle saç ekimi yaptırmaya karar veren kişinin en önemli sorusu hangi merkezde en iyi saç ekiminin yapılıp yapılmadığıdır.  Öncelikle saç ekim merkezi seçimlerinde tecrübeli ve deneyimli kişinin bu işi yapması ve referans alınması önemlidir. 

 Bunu internetten yorumları okuyarak öğrenebileceğiniz gibi saç ekimi yaptırmış olan kişilerin yorumlarını değerlendirmelerini dikkate alarak ona göre bir merkez seçimi yapabilirsiniz.  Bir diğer önemli konu ise hangi şehirde saç ekimi işleminin gerçekleştirileceğidir. 


Her ne kadar büyük şehirlerde daha  birinci sınıf merkezler ve hekimler bulunsa da İstanbul,  Ankara,  İzmir,  Bursa gibi şehirlerde de deneyimli ve tecrübeli doktorların bulunduğu merkezler saç ekimi işlemini en iyi şekilde yapmaktadır.  Bu konuda en önemli referans saç ekimi işlemini yapacak olan hekimin referansıdır.  Saç ekimi işleminden önce bu değerlendirmelerin doğru yapılması sağlıklı saç ekimi işlemi için önemlidir.


Vücut Kıllarından Saç Ekimi İşlemi Yapılır Mı?



Saç ekimi uygulamalarında donör olarak kullanılan bölge ensenin üst kısmıdır.  Çünkü bu bölgedeki saçlar genellikle sağlıklı saçlardır ve bu bölgede saç dökülmesi oranı neredeyse sıfırdır.  Dolayısıyla oradan alınan saçlar transfer edilerek çok sağlıklı saçlar elde edilmektedir. 

Ancak donör bölgeden greftin alınmasının mümkün olmadığı durumlarda vücut kıllarının saç ekim kriterlerine uygun olması gerekir.  Ancak ince, kıvırcık vücut kıllarının saç ekiminde uygun olmadığı düşünülmektedir.  Bunun için en doğru kararı ekimi gerçekleştirecek hekimin karar vermesi önemlidir.

Kaynak : https://www.sacekimiklinigi.com

Yorumlar