Düğün Öncesi Dişlerin Beyazlığı Nasıl Sağlanır

Diş Beyazlatma

Düğün öncesi çiftler, günler öncesinden bu özel gün için hazırlıklara başlarlar. Düğün, kişilerin en mutlu günlerinden birisidir. Bu özel gün öncesinden, düğün salonu, gelinlik, kuaför, araba, cilt bakımı gibi birçok hazırlıklar yapılmaya başlar. Kişiler bu günlerini harika ve kusursuz olmasını isterler. Çiftler, en ince detayına kadar düşünür ve buna göre hareket ederler.

Düğün öncesi, yapılması gereken önemli bir konuda diş bakımıdır. Dişler, zamanla rengini kaybeder ve sararmaya başlar. Bu durum özellikle evlenecek çiftler için hoş bir görünüm değildir. Kişiler düğünlerinde doyasıya gülerek, eğlenmek isterler. Fakat bakımsız ve sararmış dişler bu özel gününüzde sizi olumsuz yönde etkileyebilir. Ayrıca fotoğraf, video gibi kalıcı hatıralarda bembeyaz dişler için diş bakımı yaptırılması gerekmektedir. Bursa diş hekimleri ile düğün öncesinde diş beyazlatma ve bakım işlemlerini yaptırmak mümkündür.

Diş Beyazlatma


Diş beyazlatma işlemleri, dişlerin gözenekli yapısında oluşan sarı renk oluşumlarını belirli yöntemler kullanılarak beyazlatma işlemleridir. Yıllar içerisinde oluşan sararma ve renk değişimleri insanlara olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle evlenecek kişiler her konuda olduğu gibi diş konusunda da hassas davranırlar. Bembeyaz gelinlikler içindeki genç bir bayanın dişlerinde oluşan bu tür sararma ve renk değişikliği rahatsız edici bir görünüm ortaya çıkarır.

Diş beyazlatma işlemleri kolay ve zahmetsiz işlemlerdir. Diş beyazlatma işlemlerinden önce ağız içinde çürük ve diş eti hastalıkları gibi sorunlar varsa önce bu sorunların giderilmesi gerekmektedir. Diş beyazlatma işlemlerinde kesin sonuç alabilmek için bir diş doktorundan yardım alınması gerekmektedir. Diş beyazlatma, yapıldıktan sonra yaklaşık 6 ile 2 yıl arasında özelliğini korumaktadır. Bursa diş hekimliği, diş beyazlatma işlemlerine kalıcı ve mükemmel sonuçlar sunmaktadır.

Diş Beyazlatma İşleminin Önemi


Dişlerde oluşan sararmalar ve renk değişiklikleri kişilerin psikolojilerini olumsuz yönde etkilemektedir. Güzel bir gülümseme kişinin kendine karşı güvenini arttırmaktadır. İnsanlar daima güzel bir gülüşe sahip olmak ister, fakat özellikle düğün gibi özel günlerde gülümsemelerini etkileyen bembeyaz dişler isterler. Dişlerdeki sararma ve bazı sorunlar gülümsemeyi engelleyebilir.
Dişlerde bazı nedenlerden dolayı sararmalar meydana gelir. Bu sararmalara genellikle çay kahve kola gibi içecekler, fazla antibiyotik kullanımı, plak ve tartar birikimi gibi birçok durum sebebiyet verebilir. Diş beyazlatma işlemleri bir diş doktoru tarafından yapıldığı sürece herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.

Düğün Öncesi Diş Beyazlatma Ne Zaman Yapılmalı?


Düğün öncesi hazırlıklar, düğünden en az 3- 4 ay öncesinde başlamaktadır. Diş beyazlatma işlemleri ortalama 6 ile 2 yıl arasında etkisi devam etmektedir. Düğün öncesi birçok tatlı telaşla uğraşmak zorunda kalan çiftlerin, diş beyazlatma işlemleri için en az birkaç ay öncesinden diş doktoruna başvurmaları gereklidir.

Diş doktorunun yaptığı muayeneler sonucunda ağız içinde başka herhangi bir işlem yapılmayacaksa diş beyazlatma işlemleri yapılır. Diş beyazlatma işlemleri sonrasında şarap, çay kahve, sigara gibi içeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Diş beyazlatma işlemlerinde en iyi sonuçlar için Çene Cerrahisi Uzmanı Uzm. Doktor M. Taha Yaşar ile iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar