Mükemmel Görünen Saçlara Sahip Olmak İçin Öneriler

Saç Bakımı Önerileri

Nemlendirin 

Saç renginizin yoğun ve canlı görünmesi için yoğun nem veren ürünlerden destek alın. Haftada bir ya da iki defa bir saç maskesi uygulayın ve eğer zamanınız varsa bir havluyu sıcak suyla ıslatıp başınıza sarın. Sıcaklık maskenin saça daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır.

Test Edin 

Saç renginizi değiştirmeye karar verdiniz ama sonuçtan emin olamıyorsanız, önce saçınızın kimsenin görmeyeceği bir yerinden bir tutam alıp onu boyatın," diyor. "Sonra rengi güneş ışığında kontrol edin, eğer beğendiyseniz artık tüm saçınızı boyatabilirsiniz."

Renginizden Uzaklaşmayın 

Doğal saç renginizden bir iki ton koyu ya da bir iki ton açık renklere gidin. Dramatik değişimleri düzeltmek hem zor hem de pahalı olur. Daha da önemlisi saçlarınıza ciddi zararlar verebilirsiniz.

Saç uzmanlarına göre;  "Eğer ne istediğinizden emin değilseniz daha açık renge gidin, çünkü eğer sonucu beğenmezseniz geri dönüşü çok kolaydır, daha koyu bir tona boyatmanız yeterli olur." diye uyarıyor.

Üç Boyutlu Renk 

Profesyonel bir renk uzmanı saçınıza derinlik vermek için birkaç farklı ton birden kullanır.Saç renginin, saç diplerinde yarım ton daha açık olması gerektiğini de unutmayın. Bu, yüzünüze daha aydınlık bir etki verecektir. Bu nedenle saçınızda renklendirme işlemleri için profesyonel destek alın.

Dikkat Dikkat 

Saç renginizin canlılığını ve parlaklığını uzun süre muhafaza etmek için boyalı saçların rengini korumak için tasarlanmış şampuan ve saç kremi kullanmaya özen gösterin. Saç şekillendiricilerin bile içinde boyayı korumaya yönelik içerikler bulunanlarını tercih edin.

Üç Boyutlu Kahveler 

Kahve tonları -koyu kahveden, kumrala, kumlu kahvelerden bakırla zenginleştirilmiş versiyonlarına kadar pek çok kadının en popüler saç rengi tercihi. Eğer kahve tonlarında saç renklerini tercih ediyorsanız, aynı tonlarda balyaj yaptırmak da renge derin bir etki verecektir.

Yorumlar