Buğulu Göz Makyajı Yapmanın Püf Noktaları

Buğulu göz makyajı, kadınlara her zaman kusursuz bir görünüm vaat eder. Genellikle düğünlerde ve özel davetlerde tercih edilen buğulu göz makyajını yapmak çok zor olmasa da dikkatli olunması ve titiz davranılması gerekir. Buğulu göz makyajı yapmanın püf noktaları hakkında bilgi sahibi olduğunuz takdirde özel günlerinizde kusursuz bir makyaj yapabilmek için de bir adım öne geçmiş olacaksınız. Etkileyici ve çekici bakışlara sahip olmanızı sağlayacak olan buğulu göz makyajında en çok dikkat etmeniz gereken şeyler; göz bölgesi için baz, toz far ve fırça seçimidir. Bu püf noktalar dikkate alındığı ve doğru renklerle, doğru seçimler yapıldığı takdirde hayalini kurduğunuz buğulu göz makyajına ulaşmış olacaksınız.


Buğulu Göz Makyajı Nedir

Buğulu Göz Makyajı Teknikleri


Buğulu göz makyajı teknikleri, püf noktalarla birlikte uygulandığında size kusursuz bir görünüm sunacak. Şimdi size bu makyajın tekniklerini maddeler halinde anlatacağız.

  •       Renk Seçimi

Buğulu göz makyajına başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey, renk seçimidir. Siyah-gri, kahverengi ya da başka birçok renkte buğulu göz makyajı yapabilirsiniz.

  •          Baz Kullanımı

Rrenk seçiminin ardından göz bölgenize özel far bazınızı uygulayarak işe başlayın. Daha kalıcı ve pürüzsüz görünüm için göz kapaklarınıza primer adı verilen bu ürünü uygulayın.

  •         Astar Uygulaması

Seçtiğiniz tonlardaki farlara geçmeden önce göz kapağınıza nötr renkte bir astar sürün. 

  •      Göz Kıvrımlarına Vurgu

Göz kapağınıza sürdüğünüz astarı derinleştirecek olan daha koyu bir rengi göz kıvrımlarınıza fırçayla uygulayın. Buğulu göz makyajlarında gölgelendirme kısmında kıvrımlara sürülen farın önemi fazla.

  •         Kaşların Alt Kısmına Aydınlatma

Gölgelendirmenin son adımı olarak kaşlarınızın alt kısmını beyaz renkli far ile aydınlatın.

  • Krem Far

Buğulu göz makyajı için krem far uygulamasında sıra. Seçtiğiniz renkteki krem farı, fırça ya da parmak uçlarınızla göz kapaklarınıza sürün ve güzelce yedirin.

  •           Toz Far

Göz kapağına sürülen krem farı baz olarak kullandıktan sonra üzerine aynı renkteki toz yani asıl farı fırça yardımıyla uygulayın.


Buğulu Göz Makyajı Yapımı

  •       Renkleri Karıştırın

Fırçanızın yardımıyla koyu renkle, gölgelendirme yapacağınız renkleri yumuşak bir geçiş oluşturacak şekilde karıştırın. Buğu etkisi yaratacak şekilde uygulamaya özen gösterin.

  •  Göz Altı İçin Far

Buğulu göz makyajında farı sadece göz kapağınıza değil göz altınıza da uygulayacağınızı unutmayın. İnce bir fırça yardımıyla kirpik diplerinize koyu renkteki farı sürün.

  •           Kalem ve Eyeliner Uygulaması

Suya dayanıklı bir kalem ve eyeliner alın. Bunlar makyajınızı daha dayanıklı hale getirmenizi sağlar. Gözünüzün üstüne gölgeleri geçmeyecek şekilde kuyruklu eyeliner uygulaması yapın.

  • Göz Altına Kalem

Göz altındaki iç bölgeye siyah renkli kalem çekin. Bu işlem gözlerinizi daha da belirginleştirecektir.

  •        Son Dokunuş; Rimel

Buğulu göz makyanızın son aşaması rimel uygulamasıdır. Rimelinizi sürdükten sonra makyajınızı tamamlamış olacaksınız. 

Buğulu Göz Makyajı İçin Far Seçimi

Buğulu göz makyajında far seçimi çok önemlidir. Daha kusursuz ve etkili bir makyaj için farınızı toz olanlardan seçmenizde fayda var.  Krem ile toz farı birlikte de kullanabilirsiniz. Bu makyajlarda renk seçimi de dikkat edilmesi gereken bir nokta. Genellikle buğulu göz makyajı için siyah ve kahve tonları seçilse de farklı renklerde de bu makyajı yapmanız mümkün.

Yorumlar